Ny, direkte adgang til hjælpemidler

Publiceret 06-10-2023

Som noget nyt kan du nu komme forbi hjælpemiddeldepotet og ansøge om hjælpemidler, der kan hjælpe dig i din dagligdag.

Måske kan en rollator betyde, at du faktisk selv kan gå til købmanden? En badebænk kan forebygge at du falder i badet og en toiletforhøjer med armlæn kan sikre, at du kan sætte og rejse dig sikkert fra toilettet.

Visitation og Hjælpemiddeldepotet samarbejder med alle dele af kommunen. Normalt skal alle hjælpemidler søges elektronisk, men pr. 1. oktober er der åbnet op for en ny mulighed.

Hver torsdag fra kl. 13-15 har ergoterapeuterne nemlig åbent for direkte henvendelse i den nye drop-in betjening på hjælpemiddeldepotet på Industrivej. Her kan de sagsbehandle på ansøgninger om udlevering af rollatorer, toiletforhøjere, satinlagner, krykker og badebænke til borgere med et varigt behov for hjælpemidler.

- Vi lytter til, hvad borgerens behov er og får andre oplysninger, som vi har brug for til vores sagsbehandling. Får borgeren bevilget det ansøgte hjælpemiddel, kan vi med det samme indstille det og instruere i brugen af det, siger Lotte Krabbe Poulsen, der er fagkoordinator i Visitation og Hjælpemiddelenheden i Thisted Kommune.

Der er ingen tidsbestilling, og alle kan komme forbi. Håbet er, at den direkte adgang vil få flere til at afsøge deres muligheder.

- Det kan være grænseoverskridende at erkende, at man har fået brug for hjælp, men et hjælpemiddel giver ofte frihed, fordi man forbliver selvhjulpen og dermed uafhængig af andres hjælp. Jo før man lader sig hjælpe af de løsninger, vi har her, jo længere kan man forblive selvhjulpen, og vi kan også være med til at forebygge behov for hjælp, siger Lotte Krabbe Poulsen.

Fakta:

  • Der findes i alt 60.000 forskellige typer af hjælpemidler, og selv om de ikke har helt så mange varenumre på hylderne på hjælpemiddeldepotet på Industrivej i Thisted, så har de kendskabet til alt det, der kan afhjælpe fysiske udfordringer i hverdagen.
  • Før der kan udleveres et hjælpemiddel til en borger, skal de ansatte på hjælpemiddeldepotet sikre, at det, der udleveres, er rent, tilpasset og i orden.
  • Værkstedet har mellem 18.000 og 20.000 opgaver om året. Langt de fleste af dem er levering ude hos borgerne.